Michalovce Minibasketbal - Výsledky

Opäť vydarené športové dopoludnie

Basketbalový klub 1.BK Michalovce v spolupráci s OZ Zober loptu a mestom Michalovce zorganizoval v stredu 15. júna 2016 podujatie pod názvom “Bav sa basketbalom a neber drogy”. Vydarené športové dopoludnie bolo pokračovaním úspešnej minuloročnej akcie, ktoré sa uskutočnilo marci minulého roka. V telocvični ZŠ Krymská v Michalovciach našli deti dobré podmienky na šport. Podujatia sa zúčastnilo sedem základných škôl a vytvorili 8 družstiev z Michaloviec. ZŠ Krymská mala na podujatí 2 družstvá. Každá škola vytvorila zmiešané družstvá chlapcov a dievčat. Spolu sa do aktivít zapojilo 81 detí.
Prvú časť tvorili súťaže družstiev na čas v slalome s loptou, bez lopty, dribbling s loptou, podávanie lôpt a nakoniec súťaž v streľbe. Následne odohrala každá škola po 2 basketbalové zápasy na základe náhodného žrebu. Každá súťaž bola bodovaná a následne dostali družstvá body aj za basketbalový zápas. Všetky súťaže priniesli zaujímavé športové súboje.
Školy získali diplomy a účastnícke listy z podujatia. Družstvá na prvých troch miestach sme ohodnotili aj pohármi a vecnými cenami. Akcia mala pozitívny charakter a nielen po športovej stránke splnila svoj cieľ. Poďakovanie patrí OZ „Zober loptu, nie drogy“ a ZŠ Krymská v Michalovciach, ktorá vytvorila výborné podmienky pre bezproblémový priebeh podujatia.

Po roku sa víťazom stala opäť ZŠ Školská Michalovce (5.ZŠ), ktorá získala celkovo 23 bodov a len o jediný bod predstihla ZŠ Pavla Horova (8.ZŠ). Na treťom mieste sa umiestnila ZŠ Okružná (6.ZŠ). Fotogalériu z podujatia nájdte aj na stránke www.1bkmi.sk.

Tabuľka výsledkov zápasov

1.ZŠ2.ZŠ2 : 1
4.ZŠ5.ZŠ0 : 8
6.ZŠ8.ZŠ2 : 13
7.ZŠ A7.ZŠ B12 : 2
5.ZŠ6.ZŠ2 : 4
2.ZŠ8.ZŠ4 : 24
7.ZŠ B1.ZŠ6 : 1
4.ZŠ7.ZŠ A4 : 9