Košice Lorinčík ŠDD 2017 - Vyhodnotenie

Košice Lorinčík ŠDD 2017

Detský džavot, nadšené výskanie a všade navôkol veľa veľa drobcov tešiacich sa na mnohé atrakcie, ktoré im pripravili pracovníci Miestneho úradu MČ Lorinčík v Košiciach a miestny poslanci v spolupráci s neziskovou organizáciou “Zober loptu, nie drogy“. Športový deň v MČ Košice – Lorinčík, ktorý sa konal 2. júna na multifunkčnom ihrisku priamo v Mestkej časti, sa teda mohol začať.

Začiatok celého podujatia bol naplánovaný na šesnástu hodinu, no už takmer hodinu predtým sa malí nedočkavci schádzali na “mieste činu“, aby si ako prví mohli otestovať niekoľko prvých atrakcií, ktoré pre nich boli pripravené. Mnohé z malých ratolestí si ako prvé skúšali disciplíny s loptami, veď nečudo, keď podujatie podporil aj celoslovenský projekt, ktorý to má v názve – “Zober loptu, nie drogy“. Moderovania sa hneď na začiatku ujal skúsený moderátor MareK Grondžel a predstavil vzácneho hosťa MUDr. Igora JUTKU, poslanca mestského zastupiteľstva mesta Košice i košického samosprávneho kraja, ktorý povolaním stomatológ priniesol deťom ako darček detské balenia zubnej pasty. Potom predal slovo starostovi MČ Košice – Lorinčík Damiánovi Exnerovi, aby zahájil celé podujatie a zároveň oboznámil účastníkov s programom podujatia.

Každý aktívny účastník Športového dňa dostal od organizátorov tričko s logom projektu “Zober loptu, nie drogy“ a erbom MČ Košice – Lorinčík a na víťazov jednotlivých disciplín čakali hodnotné ceny určené na ďalšie športovanie. Okrem klasických športov na deti čakali aj nafukovací hrad, šmýkalky a waterball teda vodná guľa na ktorú sa stála rad až do samotného vypustenia na konci akcie…Vydareného podujatia sa aktívne zúčastnila takmer stovka detí a mladých účastníkov. Žiaci materských alebo základných škôl a mnoho mnoho rodičov, priateľov alebo len okoloidúcich, ktorí sa nechali strhnúť náladou a atmosférou boli akciou nadšení a povzbudzovali malých športovcov.

Spontánnou akciou boli preteky najmenších športovcov ešte nechodiacich lezúnikov. Zvíťazil malý Lukáško KENDER.

Krásne letné počasie, trošička vody (z pripravených bazénikov) na osvieženie, radosť z každého gólu, koša alebo zabehnutého metra a nekonečná vlna energie plynúca predovšetkým z tých najmenších športovcov a ešte omnoho viac ponúkol Športový deň v MČ Košice – Lorinčík.

Ak ste tam neboli, tak veľmi radi Vás privítame na budúcom ročníku 2018.

Tešime sa na Vás.

Pridávame aj oficiálny článoček z miestnych novín:

Športový deň detí v MČ Košice – Lorinčík sa uskutočnil 2. júna a v rámci dobrej zábavy a atrakcií si deti mohli vychutnať okrem rôznych športových aktivít organizovaných poslancami MZ Zuzkou Kimákovou a Štefanom Kenderom vedeným Lýdiou Lauffovou, pracovníčkami Miestneho úradu Darinou Terifajovou a Stankou Horníkovou a dobrovoľníkmi. Ako moderátor sa nám predstavil Marek Gronžel z GOOD ANGELS Košice. Športový materiál poskytla nezisková organizácia Zober loptu nie drogy a finančne prispel i poslanec samosprávneho kraja MUDr. Igor JUTKA, ktorý ako stomatológ poskytol maličké zubné pasty pre deti. Majitelia potravín „Hasička. darovali malým športovcom sladkosti a predajom ovocia spestrili kolorit akcie . Takisto sa streľba z paintabaloej pušky na ciele páčila nielen deťom ale si to vyskúšali i dospelí. Atrakcie prenajala na akciu spoločnosť JUNGERTO.

V rámci súťaží sa najviac páčil beh vo všetkých kategóriách a obrovský ohlas mala súťaž v slalome na kolobežkách. Úplným hitom bola súťaž v lezení či presúvaní našich úplne najmenších „lezúňov“ za výdatnej pomoci ich mamičiek. Víťazom sa stal „ motorová myš“ Lukáško KENDER na snímke. Bola to súťaž, ktorá je určite neopakovateľná na budúci rok kedy už naši maličkí budú behať inak. A nakoniec tradičné preťahovanie lanom zavŕšilo úspešný deň víťazstvom družstva , ktoré viedol pán starosta.

Stupne víťazov v jednotlivých disciplínach behu:
Materská škola
- dievčatá: 1. Ela Kučerová, 2. Lucia Dubošová, 3. Elena Dubošová
- chlapci : 1. Jonáš Volner, 2. Martin Nagy, 3. Alex Unterfranc.
1. Stupeň ZŠ
- dievčatá: 1. Karin Rácová, 2. Saška Dundová, 3. Lenka Dobríková,
- chlapci: 1. Branislav Palocsányi, 2. Marlon Wheadon, 3. Adam Duboš
2. Stupeň ZŠ
- dievčatá: 1. Lucia Počatková, 2.Aneta Počatková, 3.Diana Pajorová
- chlapci : 1. Richard Palocsányi, 2.Samuel Dobrík, 3. Filip Gašparovič

Gratulujeme .Celkovo sa súťaží zúčastilo 78 detí a tešíme sa na budúcoročné pokračovanie.
A možno si šport dáme i v septembri.