Kysak Letný tábor 2017

Prímestský letný farský tábor Košice – Pereš

V dňoch 21. – 25. augusta 2017 sa uskutočnil tretí ročník Farského letného tábora vo farnosti Najsvätejšej Trojice Košice – Pereš. Po vydarených dvoch ročníkoch sa aj tentokrát prihlásilo z Pereša a Lorinčíka dosť detí a mladých.
Letný farský tábor je zvlášť pre deti prvého stupňa ZŠ. Do tábora môžu prihlásiť rodičia aj mladšie deti, ak uznajú za vhodné, že ich deti sú dosť samostatné. Do tábora sa prihlásilo spolu 64 deti. Z toho šiesti mladí boli vedúcimi skupiniek – poväčšine mladí vo veku 14 – 21 rokov. Každá skupinka mala svojho zástupcu vedúceho vo veku 11 – 15 rokov. Spolu sa prihlásilo 64 deti a mladých. Program od pondelka do štvrtka sa prispôsobil v prvom rade počasiu.
V pondelok boli účastníci tábora najmä v telocvični, utorok v jazdeckej škole Febus, stredu zas prežili v lese (pokladovka), štvrtok si vyrazili ako turisti do Kysaku na Jánošíkovu skalu. V piatok mali deti a mladí možnosť ísť na kúpalisko do Maďarska, ale iba so svojimi rodičmi. Autobus bol rýchlo plný, tak sa pridali aj rodiny svojimi autami.
Celý letný tábor 2017 sa niesol v dobrom duchu, animátori pomáhali deťom pri rôznych aktivitách, čím sa sami posunuli v medziľudských vzťahoch, ako aj v organizovaní skupinky.
Deti sa veľmi tešili daru, ktorý dostali od Projektu „Zober loptu, nie drogy“. V prvom rade to bola radosť z trička, ale aj z ďalších drobností, ako lopty a ostatné malí vecné dary, ktoré dotvorili radosť počas celého letného tábora.

Týmto sa chcem ešte raz poďakovať vám, tímu z Projektu „Zober loptu, nie drogy“, aj aj všetkým firmám a ľuďom, ktorí vás podporujú.

S pozdravom a vďakou
Martin Novotný – hlavný organizátor