Petržalka v pohybe - Mikulášske stretnutie 2017 - Vyhodnotenie

Mikulášske stretnutie žiakov petržalských základných škôl

Už 9. ročníkom pokračoval úspešný projekt mestskej časti Bratislava-Petržalka pod názvom Petržalka v pohybe. V piatok 8. decembra 2017 si zmerali sily žiaci I. stupňa z 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka a Rusoviec.
Tentoraz sa na stretnutí zúčastnilo 144 tretiakov a štvrtákov. V športovej hale na Prokofievovej ul. vo výbornej športovej atmosfére súťažili v pohybových súťažiach a hrách. Už od prvej triedy sa žiaci pravidelne pripravujú v krúžkoch pohybovej prípravy na jednotlivých školách a už deiaty rok sa pravidelne stretávajú na podujatiach projektu Petržalka v pohybe dvakrát ročne. Do organizácie podujatia sa už šiesty rok zapojilo aj občianske združenie „Zober loptu, nie drogy“, ktoré venovalo každému účastníkovi Mikulášskeho stretnutia farebné tričká a tak celá plocha športovej haly na Prokofievovej zakvitla rôznymi farbami. Pri organizácii podujatia už tradične spolupracovali a pomáhali členovia školského športového klubu BSC Bratislava. Športovú ukážku tréningu boxerov deťom predviedli členovia klubu úpolových športov Petržalská boxerňa s ich hlavným trénerom pánom Michalom Vičanom.
Mikulášske stretnutie krúžkov sa nieslo vo sviatočnej atmosfére, ktorú podporila aj účasť čertíkov z radov žiačok ZŠ Dudova s pani učiteľkou Leou Lenčešovou, ktorá ich na stretnutie pripravila. Žiaci a ich pedagógovia odchádzali zo športovej haly na Prokofievovej ul. vysmiati, s plnou náručou darčekov a krásnych zážitkov, pestrofarebnými tričkami a aj sladkými Mikulášskymi odmenami, ktoré si určte zaslúžili za svoje vynikajúce športové výkony, nadšenie a elán, s ktorým po celý čas súťažili. Školským klubom detí pri ZŠ venovala mestská časť Bratislava-Petržalka darčekové nákupné poukážky na športové potreby na spestrenie ich mimoškolskej činnosti.

Spracoval: Dr. R. Schnürmacher