Košice Minibasketbalová liga 2018/2019 - Vyhodnotenie II. kola, Kategória - mladšie

MLADŠIE NÁDEJE UZAVRELI KALENDÁRNY ROK 2018

Záverečné kolo Minibasketbalovej ligy v kalendárnom roku 2018 sa uskutočnilo v Lučenci. V sobotu 15. decembra 2018 sa stretli v pekne zrekonštruovanej mestskej hale chlapci a dievčatá s ročníkom narodenia 2009 a neskôr. Pozvanie do Lučenca v tomto predvianočnom čase prijali zástupcovia týchto desiatich družstiev:

ZŠ Drábova (dievčatá), Young Angels Academy Košice
Alejová (dievčatá), Young Angels Academy Košice
SZŠ Palackého (dievčatá), Young Angels Academy Košice
ZŠ Čaňa (mix), BA Čaňa
ZŠ Ľudovíta Fullu „A“ (chlapci), ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Ľudovíta Fullu „B“ (chlapci), ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Krosnianska 2 Košice (chlapci), ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Zlatá Rožňava (mix), Basket Rožňava
Lučenec (chlapci), AKAPO Lučenec
Lučenec (dievčatá), AKAPO Lučenec

„Aj posledné naplánované kolo v kalendárnom roku 2018 sme zvládli. Dokázali sme zorganizovať turnaj v Lučenci, čo bola určite pre deti pozitívna zmena. Potešil nás záujem družstiev aj keď je pravdou, že tento predvianočný termín je dosť vyťažený inými aktivitami. Podarilo sa nám aj napriek tomu dotiahnuť do haly 10 družstiev s celkovým počtom 90 detí, ktoré odohrali spolu 20 stretnutí. Týmto turnajom sme dali krásnu bodku projektu Minibasketbalovej ligy v kalendárnom roku 2018. Samozrejme liga bude pokračovať aj v novom roku, kde nás do konca V. ročníka ešte čaká celkovo desať celodenných turnajov v oboch kategóriách. Prajem všetkým súčasným aj budúcim fanúšikom tohto projektu, ktorý je venovaný deťom, športu a obzvlášť basketbalu pokojné sviatky a do Nového roka veľa zdravia a pozitívnej energie.

Cenu Basketlandu „You are the future” materiálnu a produktovú podporu, určenú pre vybraných najperspektív­nejších mladých hráčov, v rámci programu podpory talentovaných mladých basketbalistov a basketbalistiek získali Katarína Kaššaiová (AKAPO Lučenec), Samuel Schleicher (AKAPO Lučenec). Gratutujeme a tešíme sa na ich účasť na Basketland campe 2019”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák