Športový deň so ZLND - Vyhodnotenie a výsledky

Športový deň so "Zober loptu, nie drogy“

10. decembra sa konala akcia s názvom Športový deň so ZLND. Obľúbenosť a záujem o túto akciu bol naozaj veľký, keďže sa jedná už o 2. ročník. Celý program bol ako v minulosti popretkávaný, samozrejme okrem 4 hlavných športov, hudobným vystúpením Lukáša Adamca so skupinou Siempre, prievidzkými cheerleaderkami, diváckymi súťažami a samozrejme tombolou, v ktorej na Vás čakali lákavé ceny. Jednoducho povedané, akási čerešnička na torte celého projektu “Zober loptu, nie drogy“ a jeho ročnej práce. Dúfame teda, že ste si to vy, účastníci, užili.

Predovšetkým zábava a radosť zo športových výkonov. To bolo naším krédom. Zábavu zabezpečoval aj hlavný moderátor podujatia, ktorým bol Jožko Pročko (mnohí iste poznajú jeho neoceniteľnú nápaditosť pri originálnych súťažiach o tričko s logom projektu). Malým prekvapením bola účasť osobností v každom športe, ako aj návšteva a pozvanie hráčok nášho 11-násobného majstra v ženskej najvyššej basketbalovej súťaži, ako aj účastníka ženskej basketbalovej Euroligy, GOOD Angels Košice na zápas s ruským gigantom z Jekaterinburgu. Súčasťou programu bola aj umelecká vložka v podobe streetartovej aktivity, keď vybraní umelci tvorili dielo na tému “Zober loptu, nie drogy“. Infintii Aréna bola toho dňa svedkom tesného súboja 2 družstiev (pomenovaných podľa 2 farieb dominujúcich na logu projektu), kde muselo rozhodnúť až predĺženie v poslednom zápase. V oboch družstvách boli deti, ktoré sa v roku 2014 zúčastnili projektu po celom Slovensku a zišlo sa ich tam takmer 1000. Všetkým výpravám ako aj košickým účastníkom sa chceme poďakovať za účasť a predvedené výkony. Na podujatí sa zúčastnili aj zástupca mesta Košice Mgr. Ivan Šulek, vedúci referátu športu a mládeže a generálny manažér basketbalového klubu GOOD Angels Košice Daniel Jendrichovský, ktorý sa zhostil úlohy čestného hlavného rozhodcu podujatia. Medzi športové osobnosti, ktoré sa rozhodli podporiť projekt svojou prítomnosťou patrila aj Zuzana Žirková, Andrea Kuklová, Peter Bartoš, Alexander Hylák, Róbert Semeník, Vojtech Varády, Tomáš Urban, Michal Kopčo a v neposlednom rade aj Lucia Tobiášová.

Po programe nasledovalo vyvrcholenie v STEEL Aréne, ktorým bol zápas GOOD Angels Košice vs. UMMC Jekaterinburg. Hviezdami nabitý ruský klub nakoniec zdolal naše “anjelky“, ktoré však podali sympatický výkon a zápas ukončila trojkou najlepšia strelkyňa domácich Barbora Bálintová. Dúfame teda, že aj pre Vás, tak ako pre nás, bol tento deň zážitkom, na ktorý budeme radi spomínať a týmto spôsobom sa chceme poďakovať všetkým účastníkom, divákom, učiteľom, koordinátorom, spolupracovníkom, dobrovoľníkom a rovnako podporovateľom.

Naša veľká vďaka patrí aj partnerom projektu “Zober loptu, nie drogy“ mestu Košice, Ministerstvu zdravotníctva SR a nakoniec vedeniu Infiniti Arény spolu s basketbalovým klubom GOOD Angels Košice.

Pravdaže prikladáme aj tabuľku výsledkov, tie však pre nás neboli to najdôležitejšie. Všetkým, ktorí si svojou troškou podieľali na tejto akcii ĎAKUJEME.

Športový deň so ZLND
ZLNDHádzanáFlorbalFutsalBasketbalSkóre
Oranžoví844142
Čierni755 pp.112

Konečným víťazom sa stali Oranžoví. Blahoželáme.