Michalovce Streetball - Vyhodnotenie

Vyhodnotenie Michalovcského Streetballu 2015 (7. ročník)

V rámci 46. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach sa v sobotu 15. augusta 2015 uskutočnil siedmy ročník Letného Michalovského streetballu. Podujatie usporiadali basketbalový klub 1.BK Michalovce, Mesto Michalovce – Odbor školstva, kultúry a športu. Výraznou mierou ďalej prispeli OZ „Zober loptu, nie drogy“ a spoločnosť SUZUKI. Streetballový turnaj bol určený pre všetky vekové kategórie. Uskutočnil sa v areáli Základnej školy P.Horova (8.ZŠ) v Michalovciach. Kvalitu turnaja zvýšila účasť družstiev z Košíc, Humenného, Rožňavy, Vranova nad Topľou i Veľkých Kapušian. Aj v tomto ročníku sme privítali hráčov BK Užhorod (Ukrajina) z nášho partnerského mesta.

Organizátori oproti minulému roku tentoraz bojovali s vysokými horúčavami, čo mohlo znížiť účasť. No nakoniec sa tak nestalo a po úprave pravidiel a skrátení hracieho času sa podaril odohrať plný počet zápasov. Turnaj sa uskutočnil a opäť prekonal očakávania. Novinkou bola kategória Rodina (R14 a R11), kde na prvý ročník súťažilo slušných šesť družstiev. Podarilo sa prekonať rekordný zápis z roku 2014 (116 hráčov, 32 družstiev, 7 kategórií). Ročník 2015 zaknihoval 123 hráčov, 39 družstiev a 8 kategórií.

Slávnosté otvorenie zabezpečil MUDr. Benjamín Bančej zástupca primátora za prítomnosti riaditeľky OZ „Zober loptu, nie drogy“ Ing. Chovaníkovej, riaditeľa ZŠ P.Horova Mgr. Pavolka a zástupcov 1.BK Michalovce. Poďakovanie patrí aj ľuďom, ktorí už neodmyslitelne patria k tomuto tradičnému podujatiu DJ Petrovi za hudobný doprovod, p. Kostovčíkovi za zabezpečenie občerstvenia a vedeniu ZŠ P.Horova za poskytnutie areálu. Organizátori už teraz myslia na ďalší ročník, keď sa pokúsia pripraviť podvečerný streetball a zabezpečia aj vystúpenie žonglérov s loptou, čo sa im doteraz nepodarilo. Určite bude pokračovať aj nová kategória Rodina.

Súťažilo sa v týchto 8 kategóriach. U mužov v kategóriách do 11 rokov, do 13 rokov, do 15 rokov, do 18 rokov, a kategória OPEN MUŽI. U žien bola kategória OPEN ŽENY (spoločné boli kategóri do 11, do 13 a do 15 rokov) . Najviac družstiev a hráčov bolo v kategórii OPEN mužov (7 družstiev, 26 hráčov). V priebehu turnaja prebehli individuálne súťaže o najlepšiu dvojicu trojkárov a súťaž v trestných hodoch. U najmenších prebehla súťaž v člnkovom behu a súťaž v trestných hodoch. V hlavnej kategórii mužov zvíťazilo družstvo TYTANIC (UA), ktoré obhájilo minuloročné prvenstvo a u žien družstvo ANTIBETA.

Poradie a výsledky :

Kategória M11

1. miestoGOLDEN STATE (UA)
2. miestoALL STARS
3. miestoOKLAHOMA (UA)
4. miestoTITÁNI
5. miestoYOUNG AVANGERS

Kategória M13

1. miestoOMEGA
2. miestoROKO TY ELF
3. miestoBK DIABLI
4. miestoCiii
o 1.miestoOMEGA – ROKO TY ELF4 : 2

Kategória M15

1. miestoMÓMCI
2. miestoBOBAN CREW
3. miestoWEST COAST (UA)
4. miestoDJi (UA)
5.a 6. miestoCOPUS,KAPUŠIANSKI DRVIČI
o 1.miestoMÓMCI – BOBAN CREW18 : 6

Kategória M18

1. miestoTINO
2. miestoTROPIČKY
3. miestoJAK SA VOLÁME
4. miestoCHUPA CHUPS (UA)
5. miestoČUDLÍCI
o 1.miestoTINO – TROPIČKY9 : 8

Kategória OPEN Muži

1. miestoTYTANIC (UA)
2. miestoSPACE JAM (UA)
3. miestoLUNETIC
4. miestoBEER BROTHERS

Ďalšie družstvá CIGÁNI, TROPÍCI, FELÍCIA

o 1.miestoSPACE JAM – TYTANIC4 : 19

Kategória OPEN Ženy

1. miestoANTIBETA
2. miestoAMATÉRI
3. miestoSEGINE
4. miestoŽE KONEC
5.a 6. miestoHOSTIA, DOMÁCI
o 1.miestoANTIBETA – AMATÉRI18 : 5

Kategória RODINA R14

1. miestoHRM
2. miestoSKRILLEX

Kategória RODINA R11

1. miestoRODINKA 1
2. miestoRODINKA 2
3. miestoAVANGERS
4. miestoZABIJÁCI