Košice Minibasketbalová liga 2015/2016 - Vyhodnotenie I. kola, Kategória - mladšie

MINIBASKETBALOVÁ LIGA ZAPLNILA TELOCVIČŇU

Nedeľa 29. novembra 2015 bol dňom, ktorý odštartoval I. kolo Minibasketbalovej ligy v Košiciach v kategórii „mladšie nádeje“. Išlo o chlapcov a dievčatá, ktorý majú v rodnom liste zaznačený rok narodenia 2006 a menej. Domovským stánkom sa pre toto kolo stala telocvičňa na Medickej ulici. V premiérovom kole druhého ročníka sa zúčastnilo 9 družstiev pričom po palubovke sa basketbalom bavilo okolo 100 detí.

„Je vidieť, že podujatie naberá na vážnosti a záujme zo strany klubov, škôl, detí a hlavne rodičov. Myslím si, že žiaden z oganizátorov nepredpokladal, že telocvičňa na Medickej ulici bude kapacitne obsadená do posledného miesta. Keď zoberieme na zreteľ, že už sa ozývajú ďalšie mestá, ktoré by sa chceli do projektu zapojiť, nemôžeme tento projekt či myšlienku, ktorá vznikla pred cca tromi rokmi nazvať inak ako úspešnou. Sme radi, že tento projekt otvára brány každému, kto si chce vyskúšať o čom ten „basketbal“ je.

Každá vzdialenosť sa prekonáva prvým krokom a ten náš v podobe spustenia tohto projektu bol tým najsprávnejším, aby sme mohli basketbal prezentovať deťom nenásilnou formou bez potreby dosahovania úspechu v podobe zisku niečoho, čo vo veku týcho detí nemá najmenšie opodstatnenie. Pocit vidieť v telocvični pohybovať sa dovedna okolo 150 ľudí, ktorí si našli čas a prišli pozrieť na to čo všetko sa dá pri troche chcenia je úžasný. Sme presvedčení, že projekt, či už v kategórii mladšie alebo staršie nádeje si nájde v rodinnom kalendári priestor vždy aby sme sa mohli všetci tešiť a spoločne ukázať deťom cestu akou sa dá zmysluplne a plnohodnotne tráviť voľný čas. Chceme poďakovať každému, kto sa akcie zúčastnil, kto ju podporil hoci len jedným pozitívnym ohlasom. Každej škole, klubu, učiteľovi či trénerovi chceme poďakovať za aktívnu a nezištnú účasť. V neposlednom rade chceme poďakovať podpore Projektu ZLND, ktorý nám svojou pomocou robia akciu zvládnuteľnejšou. Už teraz sa tešíme na ďalšie kolá “ vyjadril sa šéftréner Cassovie R. Dvorščák.

Účastníci I. kola:

ZŠ Drábova A (dievčatá), Košice
ZŠ Drábova B (dievčatá), Košice
ZŠ Kežmarská 30 (dievčatá), Košice
ZŠ Krosnianska 4 (chlapci), Košice
ZŠ Staničná 13 (mix), Košice
ZŠ Šaca (dievčatá), Košice
ZŠ Čaňa (mix)
ZŠ Užhorodská 39 (dievčatá), Košice
ZŠ Fábryho 44 (dievčatá), Košice

Autor: Radko Dvorščák