Košice Minibasketbalová liga 2015/2016 - Vyhodnotenie III. kola, Kategória - mladšie

V MINIBASKETBALOVEJ LIGE SA ODOHRAL ĎALŠÍ TURNAJ

V mesiaci január nás s ohľadom na projekt Minibasketbalovej ligy čakala ešte jedná milá povinnosť a to usporiadať III. kolo pre kategóriu „mladšie nádeje“ ročník narodenia 2006–2007. Tento turnaj sa konal v sobotu 23. január 2016 v telocvični na Medickej ulici. Systém turnaja rozdelil družstvá do dvoch skupín, pričom každé zo zučastnených družstiev malo garantovaných minimálne tri zápasy. Termín tentokrát vyhovoval deviatim zúčastneným školám nie len z mesta Košice.

1. ZŠ Drábova A (dievčatá), Košice
2. ZŠ Drábova B (dievčatá), Košice
3. ZŠ Pionierov (dievčatá), Rožňava
4. ZŠ Čordákova (dievčatá), Košice
5. ZŠ Staničná 13 (mix), Košice
6. ZŠ Šaca (dievčatá), Košice
7. ZŠ Čaňa (mix), Košice
8. ZŠ Fábryho 44 (dievčatá), Košice
9. ZŠ Levoča (mix), Levoča

„Opäť sa nám podarilo naplniť náš plán a usporiadať aj v mesiaci január turnaj pre naše najmladšie nádeje, ktoré máme v súčasnom ročníku zapracované do úspešného projektu Minibasketbalovej ligy. Sme radi, že deti sa v projekte spolu so svojimi rodičmi cítia príjemne o čom nás neustále presviedča záujem o účasť ďalších družstiev. Prináša nám radosť, že zúčastnení rozumejú o čom je šport a hlavne šport detí. „Šport rovná sa pohyb a pohyb je prirodzený prejav zdravého ľudského organizmu“.
O napredovaní detí v našom projekte nepochybuje nik. Chceme týmto projektom naštartovať basketbal a dostať ho postupne do ďalších škôl. Tento projekt je pre všetkých, ktorý nie len na územi mesta robia s basketbalom a dáva im šancu skúsiť si naštartovať postupne družstvo, ktoré by sa dokázalo skonfrontovať v oficiálnych súťažiach. Hlavným cieľom však je, aby deti samé chceli a pociťovali potrebu systematického športovania o ktorej by presvedčli aj svojích rodičov. Bez začiatku niet cesty ani cieľa a my sme sa rozhodli skúsiť túto, aby sme nabudili a rozšírili basketbalovú obec“ ,vyjadril sa šéftréner Cassovie a jeden z organizátorov R. Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák