Michalovce Streetball - Vyhodnotenie

Letný streetball 2016 V Michalov­ciach vo výsledkoch

V rámci 47. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach sa v sobotu 20. augusta 2016 uskutočnil ôsmy ročník Letného Michalovského streetballu. Podujatie usporiadali basketbalový klub 1.BK Michalovce, Mesto Michalovce a Odbor školstva, kultúry a športu. Výraznou mierou ďalej prispeli Projekt Zober loptu, nie drogy", TESCO a MADD FRUIT. Streetballový turnaj bol určený pre všetky vekové kategórie. Uskutočnil sa v areáli Základnej školy P. Horova v Michalovciach. Znova sa zúčastnili aj družstvá z Košíc, Humenného, Trebišova, Vranova nad Topľou i Veľkých Kapušian. Po tretíkrát sme privítali aj hráčov z nášho partnerského mesta Užhorod (Ukrajina).

Počasie organizátorom opäť prialo a pekný slnečný deň prilákal na podujatie aj viacero divákov. Minuloročný rekord len tesne nepadol. Po minuloročnej úspešnom zavedení kategórie Rodina si aj tento ročník vyskúšalo 5 družstiev. V silnej konkurencii, keď o víťazovi rozhodla až vzájomná tabuľka troch družstiev sa na koniec radovalo družstvo Anjelíci. Členom družstva bol Daniel Jendrichovský so synom známa tvár z basketbalového prostredia. Ročník 2016 zaknihoval 115 hráčov, 36 družstiev a 8 kategórií.

Slávnosté otvorenie zabezpečil MUDr. Benjamín Bančej zástupca primátora riaditeľa ZŠ P. Horova Mgr. Pavolka a zástupcov 1.BK Michalovce. Organizátori sa budú aj v ďalšom ročníku pripraviť novinky a znova o niečo zlepšiť podmienky pre dané podujatie.

Súťažilo sa v týchto 8 kategóriach. U mužov v kategóriách do 10 rokov, do 12 rokov, do 14 rokov, do 16 rokov, do 19 rokov, a kategória OPEN MUŽI. U žien bola kategória OPEN ŽENY. V priebehu turnaja prebehli individuálne súťaže o najlepšiu dvojicu trojkárov a súťaž v trestných hodoch. U najmenších prebehla súťaž v člnkovom behu a súťaž v trestných hodoch. V hlavnej kategórii mužov zvíťazilo družstvo BUNDAS KENER (UA) a prvenstvo u žien brali BARVY.

Poradie a výsledky:

Kategória U10:

  1. BK KILLER (UA)
  2. ALL STARS
  3. BIELI BÝCI
  4. ŠIBALI
  5. ORLI

O 1. miesto: BK KILLER – ALL STARS (14 : 8)

Kategória U12:

  1. MICRO G (UA)
  2. TRAJA BORCI
  3. NEÓNKY
  4. BROOKLYN
  5. HUMENSKÁ ŠTVORKA

O 1. miesto: TRAJA BORCI – MICRO G (0 : 14)

Kategória U14:

  1. KILLER CROSS OVER (UA)
  2. DREAM TEAM
  3. OMEGA
  4. HUMENSKÉ LEVICE

O 1. miesto: KILLER CROS OVER – DREAM TEAM (16 : 2)

Kategória U16 :

  1. KOVÁČ
  2. DIMA TEAM (UA)
  3. FOREWER
  4. TEAM BICÁK
  5. BK V.KAPUŠANY

O 1. miesto: KOVÁČ – DIMA TEAM (15 : 6)

Kategória U19:

  1. Wi-Pi Free
  2. AirKB
  3. TREBIŠOV BULLS
  4. MAVERICKS

O 1. miesto: Wi-Pi Free – AirKB (10 : 9)

Kategória OPEN Muži:

  1. BUNDAS KENER (UA)
  2. EŠTE TO VIEME
  3. TROPÍCI
  4. TITANIC (UA)
  5. MaNica
  6. GOOD BASKET

O 1. miesto: BUNDAS KENER – EŠTE TO VIEME (8 : 6)

Kategória OPEN Ženy:

  1. BARVY
  2. MARIENINE OČI

O 1.miesto: BARVY – MARIENINE OČI (17 : 8 a 11 : 0)

Kategória RODINA R12:

  1. ANJELICI
  2. 2×RUČO
  3. LAMARSEB
  4. RODINKA 1
  5. UHLÍCI

Zdroj: www.1bkmi.sk