Košice Jesenný beh 2016

Bolo mierne chladné jesenné popoludnie dňa 13. októbra 2016, keď sa deti zo ZŠ M. Lechkého vybrali na antukové ihrisko vedľa školy. Sem tam vykuklo aj slniečko a atmosféra bola plná očakávaní, kto sa stane víťazom v jednotlivých kategóriách.
Celkom slušná zbierka medailí a maličkostí čakala na svojich majiteľov a ako to už býva, vyhrať chcel každý. Avšak, tak ako každý rok, aj tento bolo hlavnou náplňou Jesenného behu myšlienka pravidelného športovania a prekonania svojich limitov. Aj tieto posolstvá sa projekt „Zober loptu, nie drogy“ už takmer 12 rokov snaží presadzovať na svojich akciách. Jesenný beh je jednou z nich.
Prípravy začali už v predstihu keď pani vychovávateľka Helka Palčová spolu so svojimi pomocníkmi postavili stĺpy, ktoré držali štartovaciu a zároveň cieľovú plachtu. Vymedzenie priestoru pre organizátorov bolo nevyhnutnosťou, keďže na ihrisko prišlo povzbudzovať množstvo divákov. Každá kategória bola zvlášť odštartovaná a po skončení preteku boli mená víťazov poctivo zaevidované. Hlasné povzbudzovanie spolužiakov, rodičov, divákov bolo počuť takmer neustále a hádam každý mal svojho favorita, ktorému aspoň trošičku držal palce.
Celý pretek dopadol na výbornú a bez zranení. Na jeho konci mohlo dôjsť k oceňovaniu víťazov, keď prvý traja najúspšnejší bežci z každej kategórie dostali medailu a maličkosť od projektu „Zober loptu, nie drogy“.
Podstatou tejto športovej aktivity však nebolo dosiahnutie víťazstva, ale pohyb na čerstvom vzduchu, radosť a kamarátstvo a v neposlednom rade dodržiavanie fair-play. Preto sa aj koordinátori projektu tešia na budúci ročník.

Tím ZLND