Kamenica nad Cirochou "TBPD" - Vyhodnotenie

Vyhodnotenie Medzinárodného turnaja vo florbale a futsale „Zober loptu, nie drogy“

Novinkou tohtoročnej kampane „Týždeň boja proti drogám“ bol Medzinárodný turnaj vo florbale a futsale medzi žiakmi našej školy a družobnej školy Kamjanica na Ukrajine, ktorý sa uskutočnil v piatok 18.novembra v telocvični v rámci projektu „Zober loptu, nie drogy“.
Usporiadateľom a organizátorom projektu bolo Občianske združenie "Zober loptu, nie drogy“ a vedenie našej školy. Podujatie slávnostne otvorili riaditeľ Základnej školy Kamenica nad Cirochou Mgr. Slavomír Tokár a koordinátor projektu OZ "Zober loptu, nie drogy“ Ing. Matej Macicha, ktorí zároveň zaželali mladým športovcom veľa úspechov. Riaditeľ ukrajinskej Všeobecnovzde­lávacej školy Kamjanica Michajlo Michajlovič Mazuta poďakoval za pozvanie a vrúcne privítanie. Zároveň predstavil menovite žiakov – účastníkov obidvoch súťažiacich družstiev. Partneri z družobnej školy mali oblečené žlté tričká a naši žiaci – modré s logom "Zober loptu, nie drogy“. Hralo sa podľa platných pravidiel a počas prestávok žiaci sa zoznamovali medzi sebou, vymieňali si priateľské úsmevy a e-mailové adresy. Jazykové bariéry nemali šancu zabrániť pekným priateľstvám. Naši žiaci- športovci veľmi pekne odohrali všetky zápasy, avšak, chvályhodné je, že pochopili myšlienku priateľstva aj v športe, a vzhľadom na to, že ukrajinskí žiaci hrali floorbal po prvýkrát, darovali im – /chlapcom/ I. miesto a dievčatám – 3.miesto.

Výsledky zápasov

Chlapci – futsal
ZŠ Kamenica nad CirochouVšeobecno-vzdelávacia škola Kamjanica ,Ukrajina1 : 4
Chlapci – florbal
ZŠ Kamenica nad CirochouVšeobecno-vzdelávacia škola Kamjanica, Ukrajina3 : 2
Dievčatá – futsal
ZŠ Kamenica nad CirochouVšeobecno-vzdelávacia škola Kamjanica, Ukrajina1 : 2
Dievčatá – florbal
ZŠ Kamenica nad CirochouVšeobecno-vzdelávacia škola Kamjanica, Ukrajina3 : 1

Celkové umiestnenie:

1. miesto – Všeobecno-vzdelávacia škola Kamjanica, Ukrajina /chlapci/
2. miesto – ZŠ Kamenica nad Cirochou /dievčatá/
3. miesto – Všeobecno-vzdelávacia škola Kamjanica, Ukrajina /dievčatá/
4. miesto – ZŠ Kamenica nad Cirochou /chlapci/

Riaditeľ ZŠ Kamenica nad Cirochou vyhodnotil výsledky turnaja a odovzdal víťazne ocenenia v podobe pohárov, diplomov a pekných cien kapitánom všetkých 4.družstiev. Každé družstvo bolo odmenené futbalovou loptou. Ukrajinské družstva dostali do výbavy aj florbalové hokejky s loptičkami a každý hráč aj kľúčenku, „aby sa nikdy nestratil kľúč priateľstva a spoločných športových stretnutí“.
Na záver podujatia riaditeľ ukrajinskej školy spolu so žiakmi poďakoval vedeniu našej školy, vedeniu a koordinátorom OZ „Zober loptu, nie drogy“ za precízne zrealizované spoločné podujatie, ktoré máme zakotvené aj v pláne práce na školský rok 2016/2017 k Zmluve o spolupráci medzi obidvoma školami.

Spracovala Mgr. Marta Jančíková
(ZŠ Kamenica nad Cirochou)