Krompachy Športové dni ŠZŠ 2017/2018 - Vyhodnotenie

Akcia: Športový deň

Téma: „Zober loptu, nie drogy“

Trieda: Všetky triedy školy

Počet žiakov: 114

Dátum: 19. jún 2018

Zodpovedné: Mgr. Marta Belejová, Mgr. Sylvia Semanová

Problematika drog je v dnešnej spoločnosti veľmi aktuálnou témou. Pre mnohých mladých ľudí je spôsobom trávenia voľného času. Škola by mala predstavovať bezdrogové prostredie a poskytovať vhodný príklad zo strany učiteľov, ktorí by mali žiakov naučiť vhodne tráviť svoj voľný čas.
Organizovaním športových aktivít chceme spojiť športovanie a dobré pocity z neho s posilňovaním zdravia a odstrániť tak potrebu umelých zážitkov prostredníctvom drog.
V snahe ukázať žiakom našej školy možnosti trávenia voľného času v spoločnosti svojich priateľov sme dňa 19.6. 2018 zorganizovali v rámci projektu "Zober loptu, nie drogy“ v spolupráci s projektom "Zober loptu, nie drogy“ Športový deň. Tejto akcie sa zúčastnili všetci žiaci našej školy v počte 114.
V úvode tanečníci zatancovali Zumbu , ktorú nacvičovali v priebehu celého roka. Do tanca zapojili aj ostatných kamarátov . Následne sa utvorili futbalové a volejbalové družstvá. V jednotlivých turnajoch ukázali žiaci svoju zdatnosť a schopnosť pre kolektívnu hru.
Žiaci nižších ročníkov a žiaci B a C variantu sa prejavili v aktivitách, ako napríklad stolný tenis, floorball, hod na basketbalový kôš. Počas relaxu žiaci z nižších ročníkov vytvorili krásny plagát s protidrogovou tématikou. Počas celého dňa bol žiakom poskytovaný pitný režim a občerstvenie. V závere boli vyhodnotené všetky aktivity dňa vedením školy a koordinátormi projektu "Zober loptu, nie drogy . Najšikovnejší športovci, ale aj najsnaživejší žiaci dostali diplomy, sladkú odmenu a tričká s logom "Zober loptu, nie drogy.“
Víťazmi sme boli všetci, ktorí sme trávili svoj čas pri športe v kolektíve svojich priateľov.

Ďakujeme projektu "Zober loptu, nie drogy“ za spoluprácu a sponzorské dary.

Autor: Mgr. Marta Belejová