Petržalka v pohybe - Veľkonočné stretnutie so ZLND - Vyhodnotenie

Veľkonočné stretnutie žiakov petržalských základných škôl

Už 9. ročníkom pokračoval úspešný projekt mestskej časti Bratislava-Petržalka pod názvom Petržalka v pohybe. V piatok 13. apríla si zmerali sily žiaci 1. a 2. ročníkov z 12-tich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Bratislava-Petržalka a Rusoviec. Tentoraz sa na stretnutí zúčastnilo 144 žiakov, 24 pedagógov a 20 organizátorov. V športovej hale na Prokofievovej ulici vo výbornej športovej atmosfére súťažili v pohybových súťažiacha hrách. O obľube stretnutí žiakov z projektu Petržalka v pohybe svedčí aj to, že požiadaviek na účasť spomedzi žiakov bolo ďaleko viac na každej škole, ako ich mohli organizátori z oddelenia školstva a športu Miestneho úradu MČ Bratislava-Petržalka prijať.

To hovorí samo za seba o ich nadšení pre pohyb, šport a hry. Už od prvej triedy sa žiaci pravidelne pripravujú v krúžkoch pohybovej prípravy na jednotlivých školách a už deviaty rok sa pravidelne stretávajú na podujatia projektu Petržalka v pohybe. Do organizácie podujatia sa už siedmy rok zapojil projekt „Zober loptu, nie drogy“, ktorý venoval každému účastníkovi Veľkonočného stretnutia farebné tričká a tak celá plocha športovej haly na Prokofievovej zakvitla rôznymi farbami. Podujatie podporila aj Európska únia cez projekt Sport 4 Citizens a pri organizácií podujatia už tradične spolupracovali a pomáhali členovia školského športového klubu BSC Bratislava.

Veľkonočné stretnutie krúžkov sa nieslo vo veselej jarnej atmosfére. Žiaci a ich pedagógovia odchádzali zo športovej haly na Prokofievovej ul. vysmiati, s plnou náručou krásnych zážitkov, pestrofarebnými tričkami a aj sladkými veľkonočnými odmenami, ktoré si určite zaslúžili za svoje snaživé športové výkony, nadšenie a elán, s ktorým po celý čas súťažili.

Spracoval: Dr. R. Schnürmacher