Kežmarok Volejbal dvojíc - Propozície

Turnaj vo volejbale dvojíc dievčat základných škôl

"ZOBER LOPTU, NIE DROGY“

pre školský rok 2014 – 2015

Všeobecné ustanovenia

Vyhlasovateľ : Projekt „Zober loptu, nie drogy“

Organizátor : ZŠ Nižná brána 8, Kežmarok

Spoluorganizátor : Projekt „Zober loptu, nie drogy“,

Usporiadateľ : ZŠ Nižná brána 8, Kežmarok

Miesto konania : Telocvičňa ZŠ Nižná brána 8, Kežmarok

Termín : 4. december 2014

Myšlienka turnaja :
V tomto turnaji nie je dôležité ,kto sa stane víťazom súťaže. Cieľom autorov projektu je, aby deti odišli s dobrým pocitom, dobrou náladou po príjemne strávenom čase na turnaji a s myšlienkou, že bez drog je život krajší a plnohodnotnejší. Túto myšlienku má deťom pripomínať aj tričko. Veríme že všetci súťažiaci, tréneri, rozhodcovia, či diváci prídu na turnaj dobre naladení a tiež tak svojou účasťou pomôžu k naplneniu cieľa podujatia.

Podmienka účasti :
- turnaja sa môžu zúčastniť max. 2 družstvá (dvojice) dievčat 7.,8.,9. ročníkov ZŠ, ktoré sú riadnymi žiačkami danej školy a sú uvedené na súpiske potvrdenej riaditeľom školy. Družstvo tvoria 2 hráčky a 1 vedúci.
- vedúci družstva je povinný preukázať sa súpiskou družstva, potvrdenou riaditeľom školy.

Prihlášky :

Na turnaj sa môžete prihlásiť prostredníctvom internetu na stránke projektu „Zober loptu, nie drogy“ v registrácií (odkaz priamo v slove registrácia, za akciu je potrebné zvoliť Volejbal dvojíc Kežmarok).

Súpisku je nevyhnutné doniesť v deň konania súťaže a odovzdať na technickej porade a musí obsahovať: meno a priezvisko, dátum narodenia, pečiatka školy, podpis riaditeľa.

Prezentácia : V deň konania od 07,45 hod. do 08,00 hod.

Rámcový časový program :
07,45 hod. – 08,00 hod. – Prezentácia
08,00 hod. – 08,10 hod. – Technická porada
08,20 hod. – 08,30 hod. – Otvorenie súťaže
08,30 hod. – 14,00 hod. – Priebeh súťaže
14,00 hod. – 14,10 hod. – Vyhlásenie výsledkov

Pozn. :
Technickú poradu vedie hlavný rozhodca, rieši a upozorňuje vedúcich družstiev na všetky podmienky, práva a povinnosti súťažiacich, ako aj na oprávnený a neoprávnený štart športovca.

Poistenie :
Účastníci sa súťaže zúčastňujú na vlastné individuálne poistenie. Každý účastník je povinný priniesť si originál preukaz poistenca, ktorým sa bude musieť preukázať v prípade potreby! Za zdravotný stav hráčov zodpovedá vysielajúca škola.

Technické ustanovenia

Výstroj : Hráči sa musia dostaviť v čistom oblečení a vhodnej športovej obuvi. .

Pravidlá a predpis :
Hrá sa podľa platných pravidiel midi volejbalu na ihrisku 3,5×7 m. ( obe hráčky môžu útočiť zo siete, lopta po príjme nesmie ísť hneď cez, a po troch úspešných podaniach sa obe družstva točia) . Ostatné pravidlá platia, tak ako sú uvedené v predpise. V priebehu turnaja bude k dispozícií pre hráčov a hráčky pitný režim.

Protesty : Protesty budú riešené na mieste, priebežne počas turnaja podľa potreby usporiadateľom.

Systém súťaže :
Systém súťaže bude dohodnutý podľa počtu účastníkov na technickej porade pred zahájením turnaja, kde prebehne aj prípadné žrebovanie do skupín za účasti vedúcich družstiev.( 4 skupiny po 4 družstvá, každý s každým v skupine. Postupujú dvaja zo skupín do štvrť finále. Hrá sa 1 set do 20.

Rozhodcovia : Zabezpečí organizátor.

Ceny : Družstvá, ktoré sa umiestnia na 1–3 mieste získajú diplom a vecné ceny.

Poznámka :
Organizátor si vyhradzuje právo zmien bez porušenia pravidiel.
Za odložené veci usporiadateľ nezodpovedá. Za disciplínu a poriadok zodpovedá pedagogický dozor (vedúci družstva) sprevádzajúci súťažiacich.
Vysielajúca škola v plnej miere zodpovedá za bezpečnosť a ochranu zdravia účastníkov od okamihu odchodu zo školy až po návrat naspäť. Zároveň budú žiaci v plnej miere rešpektovať pokyny organizátorov školských športových súťaží, s ktorými sa oboznámia pred začiatkom súťaže.
Odporúčame doniesť si aj vlastné pitie. Družstvá sú povinné zúčastniť sa zahájenia a vyhlásenia výsledkov. Pri nedodržaní tejto podmienky budú družstvá hodnotené mimo súťaž.

PaedDr. Dušan Tokarčík – riaditeľ ZŠ Nižná brána 8, Kežmarok
Mgr. Mirka Muncnerová – odborný garant projektu, ZŠ Nižná brána 8, Kežmarok
Damián Exner – riaditeľ projektu "Zober loptu, nie drogy“
Ing. Matej Macicha – koordinátor projektu "Zober loptu, nie drogy“