Michalovce Minibasketbal - Vyhodnotenie

Vydarené športové dopoludnie

Projekt „Zober loptu, nie drogy“ v spolupráci s Basketbalovým klubom 1.BK Michalovce zorganizovali v utorok 31. marca 2015 podujatie pod názvom** “Bav sa basketbalom a neber drogy”. Vydarené športové dopoludnie sa uskutočnilo v telocvični ZŠ Krymská v Michalovciach.
Podujatia sa zúčastnilo sedem základných škôl/družstiev z Michaloviec a CVČ zo Strážskeho. Každá škola vytvorila zmiešané družstvá chlapcov a dievčat. Spolu sa do aktivít zapojilo 77 detí. Prvú časť tvorili súťaže družstiev na čas v slalome s loptou, bez lopty, podávanie lôpt a nakoniec súťaž v streľbe. Následne odohrala každá škola po 2 basketbalové zápasy na základe náhodného žrebu. Každá súťaž bola bodovaná a následne dostali družstvá body aj za basketbalový zápas. Najzaujímavejšia súťaž a najväčšiu pozornosť detí I prítomných divákov si získala strelecká súťaž, ktorá skončila najtesnejším rozdielom. Školy získali diplomy, alebo pamätné list z podujatia. Akcia mala pozitívny charakter a nielen po športovej stránke splnila svoj cieľ.
Organizátori veria, že v blízkej budúcnosti znova pripravia podobné podujatie. Poďakovanie patrí aj ZŠ Krymská v Michalovciach, ktorá vytvorila výborné podmienky pre bezproblémový priebeh podujatia. ** Putovný pohár a najúspešnejšou školou sa stala ZŠ Školská Michalovce
, ktorá získala celkovo 20 bodov. Na druhom mieste skončila ZŠ Krymská a na treťom mieste sa umiestnila ZŠ J.A.Komenského.

Výsledky zápasov

Družstvo 1Družstvo 2Výsledok
ZŠ KrymskáZŠ Školská1 : 31
CVČ StrážskeZŠ Okružná10 : 28
ZŠ KrymskáZŠ J.Švermu12 : 8
ZŠ OkružnáZŠ P.Horova16 : 13
ZŠ T.J.MoussonaZŠ J.A.Komenského2 : 6
CVČ StrážskeZŠ J.A.Komenského0 : 20
ZŠ J.ŠvermuZŠ T.J.Moussona3 : 6
ZŠ P.HorovaZŠ Školská2 : 6