Trebišov Minibasketbalová liga - Vyhodnotenie II. kola

ROZLÚČKA S BASKETBALOVOU SEZÓNOU V TREBIŠOVE

Ani blížiaci sa koniec školského roka a s nim spojené nikým neobľúbené obdobie posledných písomiek nezabránilo dievčatám zo Základných škôl v Trebišove a Sečovciach stretntúť sa na poslednom kole Minibasketbalovej ligy v sezóne 2014/2015.

Vhodným termínom pre účastníkov v tomto druhom ročníku sa stal piatok 12. jún 2015. Dievčatá našli, ako vždy pochopenie u svojich telocvikárov, ako aj riaditeľov škôl. Samozrejme akcia sa už pravidelne stretla s obetou u riaditeľa ZŠ na Komenského ulici v Trebišove Radoslava Ujhelyiho, ktorý upravil rozvrh tak, aby nám nechal priestor školskej telocvične len a len na basketbal.

Aj toto kolo sa nám podarilo zorganizovať v spolupráci s našim dlhodobím partnerom OZ "Zober loptu, nie drogy. Tentokrát sme pre dievčatá mali pripravené pamätné listy pre každé jedno dievča s menom ako pamiatku na tento druhý ročník. Celkovo bolo zúčastnených v tomto kole šesť družstiev, pričom po ihrišku dovedna pobehovalo vo farbách škôl okolo 60 detí, pre ktoré sa už tradične tričká od nášho partnera stávajú akýmsi prvým dresom.

„Nadšenie z basketbalu bolo vidieť na každej strane telocvične. Sme radi, že sme v tomto regióne mohli pôsobiť už druhú sezónu a veríme, že projekt basketbalového povedomia bude len a len narastať. Už teraz sa hľadajú možnosti ako posunúť pomyselný rozbehnutý basketbalový vlak kupredu. Je jasné, že cesta späť už nie je a pochopil by to každý kto by sledoval basketbalové zápolenia detí na ihrisku počas celého dňa “ uviedol R. Dvorščák.

Všetkým dievčatám, ktoré si už našli záľubu v basketbale aj tým, ktoré jeho krásu ešte len objavia prajeme príjemné pomaly sa začínajúce letné prázdniny. Ďakujeme za trpezlivú prácu všetkým telocvikárom, ktorý umožňujú spoznať možno budúcim reprezentantkám krásy tohto športu.

!!!!TEŠÍME SA V BUDÚCOM ŠKOLSKOM ROKU!!!!

Radko Dvořščák