Krompachy Športový deň ŠZŠ - Vyhodnotenie

Špeciálna ZŠ na ul. SNP 49 v Krompachoch sa opätovne rozhodla zrealizovať myšlienku športového podujatia pre deti. Športové dopoludnie sa v spolupráci s Občianskym združením „Zober loptu, nie drogy“ uskutočnilo 05. júna 2015. Hlavnou myšlienkou tejto akcie bolo viesť deti k pohybu, tolerancii, rešpektu, vzniku nových priateľstiev, športovaniu ako prevencii závislostí a ďalších sociálno-patologických javov, a tým aj k podpore duševného zdravia.

Organizátori akcie zvolili tri disciplíny, a tak si 139 žiakov zasúťažilo vo futbale, volejbale a v zumbe.V úvode tanečníci zatancovali Zumbu , ktorú nacvičovali v priebehu celého roka. Následne sa utvorili futbalové a volejbalové družstvá. V jednotlivých turnajoch vládla pravá športová atmosféra s úžasnou bojovnosťou všetkých hráčov. Žiaci nižších ročníkov prejavili svoju zdatnosť v iných aktivitách, ako napríklad stolný tenis, florbal, bicyklovanie, hod na basketbalový kôš a hod lietajúcim tanierom.

Žiaci si domov odniesli nielen pekné darčeky, ale hlavne nezabudnuteľné zážitky. Športovci boli odmenení tričkami, trofejami a občerstvením vo forme minerálnych vôd. Avšak aj tento rok platilo, že víťazom sa stali všetci tí, ktorí prišli a poriadne sa vybláznili. Najväčšou odmenou bola dobrá nálada, radosť z pohybu a zážitok detí z podávania výkonov.